Virėjas

Mokymosi trukmė:

3 metai (turintiems pagrindinį išsilavinimą)

Suteikiama kvalifikacija:

Virėjas

Įgyjamos kompetencijos:

Virėjas parinks kokybiškus maisto produktus ir žaliavas patiekalų gamybai, naudos šiuolaikinius įregimus ir technologijas, organizuos virėjo darbo vietą, saugiai dirbs vadovaudamasis darbuotojų saugos ir sveikatos, priešgaisrinės apsaugos bei higienos reikalavimais. Virėjas nustatys maisto produktų bei žaliavų kokybę jusliniu būdu, apskaičiuos maisto produktų reikmes pusgaminių ir patiekalų gamybai, parinks paruošimo būdus, ruoš patiekalus ir paruoš juos patiekti. Užsakys ir priims prekes bei tikrins jų kokybę. Pildys kalkuliacines ir technologines korteles ir mokės jomis naudotis.

Mokomi dalykai:
  • Maisto prekių mokslas
  • Pirminis žaliavų apdorojimas, pusgaminių ruošimas
  • Sriubos ir padažai
  • Daržovių patiekalai ir garnyrai
  • Žuvies patiekalai
  • Mėsos patiekalai
  • Miltiniai, saldūs patiekalai ir gėrimai
  • Šalti patiekalai, užkandžiai
  • Kiti įdomūs programos dalykai
Papildomos galimybės:

Pageidaujantys įsigis etnografinių ir banketinių patiekalų gamybos kompetencijų.

Karjeros galimybės:

Virėjas galės dirbti individualiai ir grupėse įvairiose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.

Praktika:

Praktikos atliekamos socialinių partnerių įmonėse, vadovaujant mokyklos profesijos mokytojams.