Kovo 11-oji – Laisvės, Šviesos ir Ateities Lietuvai šventė

Kovo 11-oji  atvėrė naują mūsų tautos puslapį, vartus į Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę. O šiemet ši šventė ypatinga – švenčiame 30 metų laisvos demokratinės valstybės jubiliejų.

Tą dieną prieš 30 metų Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba pasirašė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą. Taip šalis susigrąžino valstybingumą ir tapo lygiateise pasaulio valstybių bendrijos nare.

Renginiai šiai datai paminėti mūsų mokykloje prasidėjo nuo kovo 9 – os dienos. 1-4 klasių mokiniai organizavo meninio skaitymo konkursą, skirtą Tėvynės laisvės jubiliejui.  Kovo 10 – tą pirmos pamokos pradžioje visi mokiniai, mokytojai ir darbuotojai paminėjo šią reikšmingą datą, kalbėjo apie ilgą ir sunkų lietuvių tautos kelią į Laisvę. Pagrindinio ugdymo skyriaus mokiniai mokyklos bendruomenei surengė šventinį koncertą.

Kovo 11-oji kiekvienais metais primena, kad mes turime vertinti laisvę ir nepriklausomybę. Nepriklausomybės kelio istorija, kupina meilės Lietuvai, vienybės, skatina didžiuotis savo šalimi.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vanda Jarmalkovič